Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Balıkesir'de TÜGVA Avcıoğlu'na emanet

Balıkesir

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Balıkesir Şubesi Başkanlığı'na Avukat Murat Avcıoğlu atandı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Balıkesir Şubesi Başkanlığı’na Avukat Murat Avcıoğlu atandı.
Avcıoğlu, Genel Merkez’de yapılan rozet töreni ile görevine başladı. Törende konuşan Genel Başkan İsmail Emanet, TÜGVA’nın Balıkesir’de başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine olan inancını ifade ederek yeni başkan Avukat Murat Avcıoğlu’na başarılar diledi.
Göreve gelen avukat Avcıoğlu’da yaptığı yazılı açıklamada "Biz; adalet, sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu kadim medeniyet mirasımıza sahip çıkabilecek, “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealine hizmet edebilecek yeterlilikte bir gençlik yetiştirmeyi hedefleyen Türkiye Gençlik Vakfı`yız. Bu ideali taşıyabilecek gençlik; milli ve manevi değerlerimize bağlı, insana ve doğaya saygılı, fikri ve kültürel açıdan donanımlı, medeniyet şuurumuza sahip, ilim ve irfan sahibi bir gençliktir. Gençliğimiz; çağın gereklerini iyi okuyabilen, toplumumuza ve insanlığa değer katan, demokratik değerleri ve ilkeleri benimsemiş, öz güveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü ve başarılı bir gençlik olmalıdır. Türkiye Gençlik Vakfı, gençliğin yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmak suretiyle ülkemize ve insanlığa faydalı olmayı; demokrasinin, temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi için çaba sarf etmeyi; ülke ve dünya sorunlarını yakından takip ederek, gerekli düşünsel ve toplumsal çalışmaları yapmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede; gençlerin yetişmesi hususunda mevcut çalışmalara destek vermekte, bunun yanı sıra eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin şekilde yerine getirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktadır." şeklinde konuştu. Avcıoğlu, amaçlarının en aktif vakıfçılık deneyimini yaşatarak, tüm gençliğe dokunabilmek olduğunu söyledi.
Avukat Murat Avcıoğlu kimdir?
19 Kasım 1991 yılında Balıkesir’de dünyaya gelen Murat Avcıoğlu, Balıkesir İstanbulluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nden 2010 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.
Münazara ve Siyasi İletişim (Siyasal Vakfı), Diksiyon ve Hitabet, Hukuk Okumaları Grubu (Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı), CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri - Mimar Sinan Üniversitesi ve Uluslararası İlişkiler - Bilim ve Sanat Vakfı eğitimlerine katılan Avcıoğlu ayrıca ajanshaber.com Röportaj Editörlüğü yaptığı 2011 ve 2012 yıllartında Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Tekin (MEB Müşteşarı), MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, DP Eski Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile de röportajlara imza atmıştır.
2007-2008 yıllarında Balıkesir İstanbulluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı ile başlayan Sivil Toplum Örgütleri’ndeki faaliyetler İstanbul Üniversitesi Münazara Topluluğu Yönetim Kurulu (2011 – 2012), Mostar Gönüllüleri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu (2012 – 2013), Mostar Gönüllüler Derneği 11. Merkez Hukuk Kulübü – Tıp Kulübü – Mühendislik Kulübü – Münazara Kulübü Eğitimleri Organizatörü (2012 – 2013), Tümhuder (Tüm Hukukçular Derneği) Hukuk Öğrencileri Eğitim Programı (2012 – 2013), 2013 Dünya Münazara Şampiyonası Organizasyonu, FSM İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Gönüllü Eğitmenlik (2012 – 2013), Bahçelievler İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Gönüllü Eğitmenlik (2012), Türkiye Münazara Ligi, Jürilik (2011-2012) (Ankara – İstanbul Avrupa Yakası – İstanbul Anadolu Yakası), İstanbul Üniversitesi Ulusal Enderun Münazara Turnuvası Organizatörü (05-06-07/05/2012), Siyasal Vakfı Münazara ve Siyasi İletişim Eğitimleri Koordinatörlüğü (2012), Koç Üniversitesi Open Ulusal Münazara Turnuvası (10-11/03/2012), Boğaziçi Üniversitesi Ulusal Münazara Turnuvası (22-23/12/2011) ve Uluslararası Hukuk Konferansı – Boğaziçi Avukatlar Derneği (07/10/2011) ile devam etmiştir.
Hukuk Bürosu’nda faaliyetlerine devam eden Avcıoğlu iyi derecede İngilizce bilmektedir. TÜGVA Balıkesir il Temsilciliği görevine atanan Murat Avcıoğlu bekardır.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false